Waar kan dat beter dan bij VMG Yachting?

Wij handelen naar de volgende principes: Kwaliteit, Betrokkenheid en Kennis.
Ons team van vakkundige jachtmakelaars helpt u graag met het verkopen van uw kwaliteitsjacht. U kunt er te allen tijde op vertrouwen dat wij er alles aan doen om voor onze opdrachtgever (de verkoper) de beste verkoop te realiseren.

Wat betekent dit voor u?

Wanneer u uw jacht gaat verkopen via een gerenommeerde jachtmakelaar wilt u graag ontzorgd worden. Uw contactpersoon bij VMG informeert u daarom tijdens het gehele proces over de vorderingen. Zo bent u altijd op de hoogte van de verkoopstatus van uw boot.

Verkoop uw boot

Vul direct de gegevens van uw boot in
 1. Marktonderzoek en vraagprijsadvies
  “Alles heeft een prijs”, dit zal iedereen wel een keer gehoord hebben. Maar wat is de geschikte prijs voor uw boot in de staat waarin ze verkeert op moment van verkopen? Wij gaan voor u na waarvoor gelijkwaardige schepen in onze verkoopregio (Europa) nu te koop worden aangeboden en in de afgelopen periode zijn verkocht. Met die gegevens uit onze databases gecombineerd met de kennis van onze jachtmakelaar, stellen wij in samenspraak met u de vraagprijs vast. Door op deze manier te werken, zorgen wij ervoor dat u altijd de juiste prijs voor uw boot vraagt.
  
 1. Bemiddelingsovereenkomst 
  In de (Hiswa erkende) bemiddelingsovereenkomst die wij gebruiken staat wat u van ons kunt verwachten en wat uw kosten zijn bij verkoop van de boot. Duidelijk, professioneel en zonder kleine lettertjes (wij hanteren de HISWA-bemiddelingsvoorwaarden).
 1. Kiezen van de verkoophaven
  Bij For Sail Yachtbrokers hebben we de luxe dat we over meerdere eigen verkooplocaties beschikken. Deze zijn centraal gelegen en beschikken over alle faciliteiten die een jachtmakelaardij zich kan wensen. Een boot verkopen vanuit een verkoophaven gaat altijd het best. Klanten hoeven geen afspraak te maken en de drempel om te komen kijken is lager. 
  Onze zuidelijke locatie is Kamperland en onze noordelijke locatie is Enkhuizen. Voor beide locaties kunt u kiezen of u de boot in het water, op de kant of zelfs binnen te koop wilt aanbieden. Natuurlijk is verkopen vanuit uw eigen box ook altijd mogelijk.
 1. Jacht verkoopklaar maken 
  Is de boot helemaal in orde? Dan kan deze direct de verkoop in. Is de reden van verkoop misschien dat u de afgelopen periode toch wat minder tijd voor de boot had, of dat u misschien al verliefd bent op de volgende? Wij helpen u graag met het verkoop klaar maken van uw boot. 
  U krijgt van ons een duidelijke offerte voor bijvoorbeeld het poetswerk of het schoonmaken van het teakdek of interieur. Ook een keuring bij aanvang van de verkoop behoort tot de mogelijkheden. Zo weten u en de potentiële kopers direct in welke staat de boot verkeert. Zijn er punten die direct aandacht behoeven? Dan nemen we deze mee in de offerte.
 1. Fotoshoot en specificatielijst
  Presentatie is erg belangrijk bij het verkopen van een boot. Wij maken standaard een fotoreportage en een uitgebreide beschrijving van de boot (in meerdere talen). De potentiële koper kan zich zo uitvoerig voorbereiden voor een mogelijke bezichtiging.

  Wij bieden extra ook filmpakketten aan, die we in samenspraak met u kunnen inzetten om nog meer traffic naar uw advertentie te krijgen. Alle films komen ook op ons YouTube kanaal.
 1. Adverteren op alle grote online platformen 
  VMG Yachting adverteert op alle grote online platformen. Wij staan natuurlijk op Yachtfocus, Botenbank, Botentekoop en alle andere Nederlandse platformen. Maar ook op de grote internationale platformen zoals The Yacht Market, Yachtworld, Boat24 etc. 
  De marketingafdeling van VMG Yachting is daarnaast constant bezig om een zo goed mogelijk marketingpalet samen te stellen. Op deze manier zorgen wij ervoor dat onze jachten de grootst mogelijke aandacht krijgen via de online verkoopplatformen. Ook voeren wij continue verbeteringen door om onze website te optimaliseren. Dit doen wij met behulp van SEO en online advertenties, zodat onze online vindbaarheid altijd up-to-date is.
 1. Sociale media
  Sociale media vormen een steeds groter deel van ons leven en daardoor spelen ze ook een steeds grotere rol bij de aanschaf van een nieuwe boot. Al onze boten worden op verschillende platformen geadverteerd. Facebook, Instagram en LinkedIn zijn daarbij de meest belangrijke platformen.
 1. Adverteren in magazines, op beurzen en tijdens events
  Naast online advertenties adverteert VMG Yachting gedurende het jaar ook in verschillende magazines. Zo staan wij elke maand met alle boten in Yachtfocus Magazine en adverteren we in de grote bladen zoals Yachting World, Sailhorse, Classic Boat, Wooden boat, Motorboat Magazine etc.
  Bovendien zijn wij jaarlijks aanwezig op alle grote boatshows, namelijk:
  – Boot Dusseldorf;
  – Boot Holland;
  – Belgian Boatshow;
  – Hiswa Amsterdam;
  – Cannes Boatshow;
  – Monaco Boatshow.
 1. Bezichtigingen altijd onder begeleiding van een jachtmakelaar
  Vaak horen wij dat klanten bang zijn dat wij als jachtmakelaar zomaar iedereen op hun boot laten rondkijken. Dit is natuurlijk niet het geval. Bij VMG Yachting worden alle bezichtigingen begeleid door iemand van ons makelaarsteam.
  Dit gebeurt pas nadat wij de gegevens van de geïnteresseerde klant in ons systeem hebben ingevoerd. Zo houden wij altijd de controle en houden we een trackrecord bij van de bezichtigingen.
 1. Verkoop, keuring en overdracht van uw jacht aan de nieuwe eigenaren
 1. Onderhandeling
  Tijdens de onderhandeling is de taak van de jachtmakelaar het tot stand laten komen van een prijsovereenstemming. Natuurlijk doet hij dat als vertegenwoordiger van de verkoper.
 2. Koop/verkoopovereenkomst
  Na prijsovereenstemming stelt de jachtmakelaar een koop en verkoopovereenkomst op. Waarin alle afspraken omtrent de verkoop worden vastgelegd. 
 3. Aanbetaling en keuring
  Nadat de koper de aanbetaling op de derdengeldenrekening heeft gestort, kan de koper expertise laten uitvoeren voor zijn rekening. De jachtmakelaar begeleidt de expertise en bemiddelt bij mogelijke gebreken tussen koper en verkoper. 
 4. Akte van levering  
  Wanneer beide partijen tevreden zijn maakt de koper het resterende bedrag over naar de derdengeldenrekening. Hierna kan de Akte van levering worden ondertekend. Tijdens de ondertekening ontvangt koper alle benodigde documenten (BTW, CE stukken en controle non registratie).
 5. Uitbetaling 
  Na ondertekenen akte van levering wordt binnen 5 dagen het complete bedrag van verkoop minus de courtage overgemaakt naar verkoper (dan wel na doorhaling/overschrijving registratie).

Wilt u uw boot verkopen?

Vul dit formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Daarom VMG Yachting

 1. Twee toplocaties met luxe eigen verkoophavens.
 2. EMCI gecertificeerde jachtmakelaars & taxateurs.
 3. Al tientallen jaren een gerenommeerde naam.
 4. Gespecialiseerd in luxe motor- en zeilschepen.
 5. Eigen jachtservice.
 6. Online het meest gevonden.
 7. Scherpe courtages.
 8. Wij verkopen in binnen- en buitenland.

Neem nu contact op met ons team

Wij zijn 6 dagen per week bereikbaar op +31 (0) 850 060 194 om u het bovenstaande proces geheel vrijblijvend uit te leggen. Ook kunt u ons mailen op info@vmgyachting.nl